fredag 20. april 2012

Norgesekskursjonen 2012 - mer info


Norgesekskursjonen går i år til vakre Lofoten. Turen starter i Bodø mandag 11. juni. Vi møtes på Rådhusplassen kl 11:00. Første dag blir brukt til orientering om Bodø og Lofoten og de utfordringene regionen har. Deretter tar vi turen til Kjerringøy, ett av de flotteste handelsstedene i Nordland. 

Neste dag er det byvandring i Bodø, med fokus på gjenreisingsbyen (etter 2. verdenskrig). Kl 15:00 går vi om bord på Hurtigruta som tar oss til Svolvær. Overnatting på Svolvær Sjøhuscamp. 

I Svolvær blir vi hentet med buss og vi kjører Lofoten på langs utover, med stopp blant annet i Kabelvåg, Henningsvær og på den rekonstruerte vikinggården på Borg. Dagen ender i Å ytterst på fastlandet. 

Fra Å kjører vi tilbake østover i Lofoten, og får med oss Hamnøy, Reine og Stamsund, og kanskje tar vi noen avstikkere til bortgjemte steder. Dagen ender i Lødingen. 

Siste dag kjører vi til Hamarøya og får med oss Hamsunsenteret, med det nye besøkssenteret tegnet av Steven Holl, samt Knut Hamsuns barndomshjem. Turen ender i Bodø med ankomst flyplassen seinest kl 18:00. 

For at det skal bli ekskursjon må det være minst 15-20 påmeldte. Det er derfor viktig at du melder deg på før påmeldingsfristen den 27. april hvis du har planlagt å være med. Meld deg gjerne på allerede i dag, liste henger på tegnesalen. 

Mvh Solveig Bergstrøm
Studentassistent, Norgesekskursjonen