torsdag 5. februar 2015

Viktig info om innlevert materiale

Vi har gjort noen mindre endringer av krav til innlevert materiale slik at utstillingen blir enhetlig og flott. Det er to viktige endringer:

- Kun 2 stående A1-plansjer pr. student (blir nedkopiert til 50% for utstillingen)
- Kun ett modellfoto av hver modell

De to plansjene skal baseres på en felles InDesign-mal som er lagt ut på serveren. Tekst og sitasjonsplan skal plasseres eksakt som vist øverst på plansje 1. Organisering av plansjene forøvrig må tilpasses hvert enkelt prosjekt, men marg, fonter og generelle prinsipper for organsiering skal være i samsvar med malen.

Til mandag morgen må alle gjøre ferdig utkast til layout i InDesign for sitt prosjekt og skrive ut på A3 i 50%. Det er ikke nødvendig å legge inn ferdige tegninger, tekst og modellfoto, men plassen som er avsatt til hver tegning må være avgjort. Lærerne vil ta en kort prat med hver student for å sikre at layouten holder akseptabel kvalitet.

Vær forsiktig og gjennomtenkt i fargebruken på plansjene. Unngå sterke farger. Husk at alle prosjektene skal henge side om side. Legg heller vekt på presisjon og klarhet i framstillingen.

I tegningene skal det legges vekt på presisjon. Ikke fyll snittflater med farge (svart tusj o.l.). Benytt heller ulik vekt på streken. Tykk strek der det snittes, tynn strek for oppriss.

Dersom dere tar med perspektivskisser på plansjene, vær nøye med utvalget av disse. Det er bedre med en eller to utvalgte, gode tegninger som viser viktige aspekter ved prosjektet enn mange tilfeldige skisser. Vennligst ikke sett diagrammer på plansjene (dvs. skisser med piler, farger som viser soner i huset osv osv).

Plantegning av 1. etasje skal ha med hele tomta samt gata/veien. Tegn på snittanvisning og legg på nordpila fra malen.

Snitt på langs av tomta skal ha med hele lengden av tomta samt gata/veien. Eventuelt snitt på tvers skal ha med den nærmeste delen av nabohuset. De to fasadetegningene skal også ha med hele eller deler av nabohusene på hver side.

Modellene utføres primært i hvitt papp eller tilsvarende hvite materialer. Eventuell fargebruk skal være avdempet og gjennomtenkt. Forsøk å bygge presise modeller. Husk at en av veggene skal kunne demonteres i 1:50-modellen.

Modellen i 1:50 bygges som en stripe med samme bredde som tomta og monteres midt på en plate av 6mm MDF 340x700 mm. Hele tomta samt den delen av gata/veien som er rett foran huset skal være med. Nabohus skal ikke være med. Modell 1:200 monteres midt på 6 mm MDF 340x340 mm. MDF-platene blir utdelt fredag formiddag. MDF-platene skal ikke males.

Husk nordpil på modellene. Mal ligger på serveren. Skriv navn på undersiden av hver modell slik at vi ikke går i surr når utstillingen skal settes opp.

Spørsmål til innlevert materiale tas opp med lærerne. I tillegg tar vi en kort felles gjennomgang/koordinering fredag klokka 10:15 på salen og tirsdag klokka 09.15 i S5 før dere fortsetter innspurten.

Et godt tips nå, er å lage en tidsplan for de gjenværende dagene slik at dere unngår at arbeidet hoper seg opp de siste dagene før innleveringen. Det er viktig å få gjort mest mulig i inneværende uke!