torsdag 12. mars 2015

Program for ekskursjonen til Paris og litt annen praktisk info.

Kompendiet for ekskursjonen er sendt til trykk og vil være klart til tirsdag 17.03, men for at dere skal ha litt tid til å forberede dere så legger vi ut ukes programmet her:
Program - Paris 2015

Kart til prosjektene vi skal besøke finner dere her: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zjAjfJH_4rVc.kobUAjo0O4MA
Vi anbefaler at alle laster ned appen til Google Maps og evt. My Places. Kartet for ekskursjonen kan deretter lastes ned og brukes i offline mode. Dette vil gjøre det enda lettere for dere å finne frem til prosjektene vi skal besøke til riktig tid. Det er også linker med informasjon om hvert prosjekt, trykk på kartnålen for å få opp informasjonen.

Se www.ratp.fr eller www.parismetro.com for info om priser og evt. forhåndsbestilling av metrokort.
Her finner dere togtidene: www.transilien.com.
Last gjerne ned appen Paris Metro før vi drar, her får dere oversikt over de ulike linjene og stoppene.
Ellers finner dere kart over metrosystemet til Paris her: http://www.ratp.fr/plan-interactif/carteidf.php?lang=uk (Dette finnes også i svart/hvit versjon i kompendiet, men veldig fint om alle laster ned app'en eller skriver ut/får tak i et fargekart av metrosystemet slik at dere har litt bedre oversikt.)

På mandag tar vi toget hjem fra Versailles og på tirsdag tar vi tog ut til Poissy for å besøke Villa Savoye. 5-dagerspass for 5 soner vil dekke turen fra Versailles og til Poissy, men da det er ganske stor forskjell i pris kan dere også vurdere et metrokort for Paris sentrum og heller betale ekstra for turen ut til Poissy. Det er også mulig å betale for enkeltturer.

Hva skal vi ha med?
Dere må huske alle ting som vanligvis er med på reisen; reiseforsikring, helsetrygdekort, legitimasjon, pass, visa-kort, håndklær, toalettsaker, personlige medisiner etc. I tillegg oppfordres alle til å ta med skisseblokk og tegnesaker siden det vil bli satt av tid til å skisse på de fleste av stedene vi besøker. Hobbyfotografen vil av samme grunn ikke angre på å ta med stativ. Alle bør uansett ha med et kamera! Ellers er det fint om alle som har tar med målebånd. Ellers anbefales appen Trip Advisor’s Offline City Guides eller guidebøker som Wallpaper, Lonely Planet ol.