torsdag 13. mars 2014

Oppgaver i København

(Oppgaven er også lagt ut på Torget hvis dere vil skrive den ut)

For å få best mulig utbytte av studieturen til København, skal dere vie spesiell oppmerksomhet til rommet mellom husene.  Undersøk hvilke arkitektoniske virkemidler som tas i bruk for å skape gode uterom som brukes aktivt. For å sikre at flest mulig aspekter blir dekket, skal hver gruppe har særlig fokus på hvert sitt deltema:

Gruppe I: Overganger/overgangssoner mellom private, felles og offentlige arealer. I tillegg til nivåforskjeller, murer, gjerder, trapper, beplantning, overganger i materialbruk osv, inkluderer dette også  hvordan fasadeutformingen og programmeringen bak fasaden i ulike etasjer påvirker overgangen mellom privat, felles og offentlig.

Gruppe II: Skala. Dette omfatter forholdet mellom høyde på og avstand mellom hus samt størrelse på uterom i forhold til bruk/aktiviteter osv. Dere kan tegne snitt av uterommene der fasaderelieff og vindusplassering også er tatt med. Plassering av golv i de ulike etasjene er også relevant her.

Gruppe III: Detaljering og møblering. Dette omfatter elementer i selve uterommet som belysning, overflater, materialbruk, vegetasjon, men også  materialbruk og detaljering i fasadene som omgir rommet.

Arbeidsmåter: Notater, skisser og foto.  Ta gjerne mål av viktige(gode) høyder, bredder osv. - enten ved hjelp av målbånd eller ved å skritte opp.
  
Etter at vi kommer hjem velger hver av dere ut ett bilde, en skisse el.l. som legges ut på Torget, på mappe merket «Uterom København». Disse vil bli brukt som utgangspunkt for seminar om uterom 9.april. 

Gruppeinndelingen vil bli noe justert i hht hvem som skal jobbe sammen i fase 3. Nye lister blir lagt ut på blog'en før vi drar til København.