tirsdag 4. mars 2014

På grunn av sykdom flytter vi etikkseminaret frem til imorgen og håper at Stig er frisk til å holde seminaret om bærekraft onsdag 12. mars istedet.

Seminar III: «Etikk»  5.mars kl. 09:15-11:00

Tre av ‘smågruppene’ (A4 + B1 + B2 / C1 + C2 + C3 / D2 + D3 + D4) forbereder en kort innledning til diskusjon basert på en av tekstene dere har lest som omhandler viktige etiske problemstillinger ved vårt fag. Hva er viktig i tekstene? Er det noe dere er uenig i? Noe dere ikke skjønner? Hva er verdt å diskutere nærmere? Er innspillene relevante for arkitekter som skal utforme morgendagens boligomgivelser (og i så fall på hvilken måte)? 

Hver av de ni gruppene kan bli trukket ut til å holde en 5-10 min. innledning som skal ha som mål å sette i gang (provosere fram) en diskusjon i den større gruppen om etiske aspekter ved arkitektens rolle og profesjonsforståelse.

Forslag til tekster:
Alfredo Brillembourg & Hubert Klumpner (2007): ”The Failure of the Formal” og Teddy Cruz (2007): “Levittown Retrofitted. An Urbanism beyond the Property Line” fra Visionary Power – Producing the Contemporary City. Rotterdam: NAi Publishers
Daniel G. R. Butenschøn (2011): “Trangt, mørkt og dårlig”, artikkel i D2, fredag 9.desember 2011

Alle møtes på tegnesalen.

Lærerne vil være tilstede, men vi forutsetter at det er dere studenter som styrer diskusjonen.